Reklama

Reklama

Risotto jako danie główne

Risotto ze smażoną piersią kaczki? Okazuje się, że spokojnie może grać pierwsze skrzypce.

Zacznij od przygotowania risotto. Połowę masła wraz z olejem rozgrzej w szerokim rondlu. Dodaj obraną i posiekaną cebulę i czosnek. 

Reklama

Wsyp ryż. Smaż 2-3 minuty, mieszając. Wlej wino i gotuj, mieszając, aż płyn się zredukuje. Wówczas porcjami wlewaj bulion. 

Gdy odparuje, dodaj resztę masła starty ser grana padano. 

Umyte piersi kaczki pokrój w plastry o grubości 1,5 cm. Usmaż na rozgrzanym oleju. Oprósz solą i pieprzem. 

Na talerze rozłóż risotto. Posyp parmezanem. Nałóż kaczkę i udekoruj kiełkami.

Dowiedz się więcej na temat: ryż

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje