Reklama

Reklama

Razowy makaron z pesto z liści rzodkiewki

Szukasz pomysłu na zdrowy obiad? Polecamy przepis na makaron z niezwykle smacznym pesto z liści rzodkiewki

Składniki

  • 500 g ugotowanego makaronu razowego
  • liście z 1 pęczka rzodkiewki
  • 150 ml oliwy
  • 100 g parmezanu
  • 2 ząbki czosnku
  • 300 g kolorowych pomidorków koktajlowych
  • 80 g orzechów laskowych
  • 150 ml wody po gotowaniu makaronu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Reklama

Do wysokiego naczynia wkładamy składniki na pesto: ząbki czosnku, liście rzodkiewki, starty parmezan, oliwę oraz orzechy laskowe. Dokładnie blendujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy ugotowany makaron i podlewamy wodą po gotowaniu makaronu. Dodajemy pesto oraz pokrojone pomidorki koktajlowe. Po 3 minutach wsypujemy starty parmezan, a następnie doprawiamy do smaku. Całość mieszamy. Makaron podajemy z parmezanem, orzechami i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego!

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje