Reklama

Ratatuj

Gulasz warzywny.

Składniki

  • cukinia
  • bakłażan
  • papryka żółta i czerwona
  • 2 cebule czerwone
  • 3 pomidory
  • 15 dag mozzarelli
  • 5 ząbków czosnku
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • oregano
  • oliwa

Przygotowanie:

Cukinię, bakłażana i cebule pokrój w półplasterki. Papryki i obrane ze skórki pomidory posiekaj w drobną kostkę. Warzywa po kolei podsmaż na rozgrzanej oliwie. Gotowe wrzuć do gęsiarki, dodaj posiekany czosnek i pomidory. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem, bazylią i oregano. Gotuj na małym ogniu około 30 minut. Serwuj posypane mozzarellą.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy