Reklama

Racuchy z kwaśnego mleka

Puszyste, delikatne i w sam raz na leniwe śniadanie. Polecamy przepis na racuchy z kwaśnego mleka.

Składniki

  • 0,5 l kwaśnego mleka
  • 400 g mąki
  • 5 g proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • olej lub masło do smażenia
  • 50 g cukru pudru

Sposób przygotowania:

Mąkę przesiej, kwaśne mleko wymieszaj dokładnie z jajkami i mąką na gładką i pulchną masę. Pod koniec mieszania dodaj odrobinę proszku do pieczenia, by racuchy były puszyste. 

Na rozgrzaną patelnię z tłuszczem kładź łyżkę masę racuchową i smaż z obydwu stron na złoty kolor. Podawaj posypane cukrem pudrem lub z ulubioną konfiturą.

Darmowy program - rozlicz PIT 2020

Reklama
Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy