Przejdź na stronę główną Interia.pl

Pyszny mus do deserów

Mają cudowny smak i wspaniałą moc leczniczą.

Składniki

  • 1 kg malin 1
  • kg cukru
  • łyżeczka soku z cytryny

Przygotowanie:

Reklama

Przebrane i oczyszczone maliny zmiksuj i wymieszaj z cukrem. Podgrzewaj je w garnku o grubym dnie, co jakiś czas mieszając przez ok. 20 minut. Jeśli dodasz łyżeczkę soku z cytryny, mus zachowa ładny kolor.

Część gorącego musu przełóż do wyparzonych słoiczków. Zakręć i postaw do góry dnem do wystygnięcia.

Z pozostałej części zrób mrożony mus - idealny na upały.

Rada: Jeśli chcesz szybko przygotować tylko mrożony mus, zmiksuj maliny, dodaj cukier i przełóż do pojemników na lód. To zajmie Ci nie więcej niż 15 minut. Malinowe kostki możesz jeść jak lody (ale mają mniej kalorii) lub używać ich jako dodatek do deserów.

Zobacz także:


Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje