Reklama

Pyszne gofry, które pokochasz!

Sprawdź banalny przepis na domowe gofry. Teraz te chrupiące wafle zrobisz samodzielnie we własnej kuchni!

Składniki

  • 2 jajka
  • 2 szklanki letniego mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 60g cukru
  • około 300g mąki pszennej
  • 100g masła

Zmiksuj ze sobą wszystkie składniki lub po prostu je wymieszaj, jeśli nie masz w domu miksera.  Masa powinna być jednolita, bez grudek.

Po zmieszaniu produktów poczekaj około 20 minut. Rozgrzej gofrownicę i posmaruj ją masłem przed wylaniem masy. 

Następnie wlej ciasto do gofrownicy i smaż do czasu, aż zauważysz, że przybiera złotawą barwę. Powinno to zająć 4-5 minut. 

Smacznego!

Zobacz także:


Styl.pl
Dowiedz się więcej na temat: gofry | kuchnia | deser
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy