Reklama

Reklama

Pulpety drobiowe w warzywnym sosie

Składniki

  • 800 g mięsa mielonego drobiowego
  • 1 duża cebula
  • 1 kajzerka
  • 1 szklanka mleka
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki mielonej, słodkiej papryki
  • 2 łyżki mąki
  • sól i pieprz
  • 2 marchewki
  • 1 szklanka pokrojonej w kostkę dyni
  • 1 czerwona papryka
  • 1 duża pietruszka
  • 2-3 szklanki rosołu
  • olej
  • posiekana natka

Przygotowanie:

Reklama

1. Kajzerkę namocz w mleku.

2. Cebulę obierz i posiekaj. Podsmaż na oleju.

3.W misce połącz mięso, odciśniętą kajzerkę, jajko, cebulę i przyprawy. Wymieszaj i uformuj niewielkie kulki. Obtocz je w mące i obsmaż ze wszystkich stron na oleju.

4. Przełóż pulpety do garnka.

5. Obierz pietruszkę i marchew, pokrój w kostkę.

6. Oczyść paprykę, pokrój. Warzywa wraz z dynią obsmaż na tłuszczu po pulpetach.

7. Dodaj je do pulpetów i zalej rosołem. Gotuj na małym ogniu przez 30 min. Potrawę posyp natką pietruszki.

Zobacz również:


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje