Reklama

Pudding jagodowo-borówkowy

Błyskawiczny przepis na zdrowy deser z owocami i chia.

Składniki pudding chia

  • 2 łyżki nasion chia
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 1 garść borówek
  • 1/2 banan

Składniki na mus jagodowy

  • 4 łyżki jagód (świeżych lub mrożonych)
  • 1 banan
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 100 ml soku jabłkowego

Sposób przygotowania:

1. Chia namocz w mleku i odstaw, by napęczniały. Banana zblenduj z borówkami i wymieszaj z chia. 

2. Jagody zmiksuj z bananem, dolej jogurt oraz sok, ponownie zmiksuj. W szklankach układaj naprzemiennie warstwę puddingu chia i musu jagodowego. Udekoruj owocami i listkiem mięty.

Zobacz także:

Show
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy