Reklama

Pucharek z miętowym sosem

Składniki na sałatkę

  • po 10 dag wędzonego boczku, rodzynek i prażonych płatków migdałów
  • duży brokuł
  • cebula

Składniki na sos

  • kubek gęstego jogurtu naturalnego
  • garść suszonej mięty
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól i pieprz

>>> Zobacz przepis na następnej stronie <<<

Przygotowanie:

Brokuł opłucz pod bieżącą wodą, podziel na różyczki i zblanszuj. Połącz składniki sosu i odstaw na 15 minut. 

Cebulę pokrój w wiórki, a boczek w kostkę. Przesmaż je na patelni. 

Na dno pucharków nałóż sos, a na nim układaj wszystkie składniki sałatki. 

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy