Reklama

Reklama

Pstrąg w migdałach

Pstrąg w migdałach jest wyjątkowo smaczny. Możesz zrobić go na obiad lub kolację. Pstrąg w migdałach jest delikatny i wyrazisty w smaku.

Składniki

  • 1 świeży lub mrożony pstrąg,
  • 3 łyżki masła klarowanego,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżki mąki,
  • płatki migdałowe (jedno opakowanie),
  • sól,
  • sok z cytryny.

Sposób przygotowania

Pstrąga płuczemy, solimy, środek skrapiamy sokiem z cytryny.

Reklama

Jajko rozbijamy widelcem, dodajemy pokrojone migdały i mieszamy.

Następnie obtaczamy rybę w mące, a potem w jajku z migdałami.

Wrzucamy na mocno rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron na złoty kolor.

Podajemy na liściu sałaty, z majonezem, sosem tatarskim i frytkami.

Polecamy też przepisy na wegańskie burrito, leczo z boczniakami czy wegańskie curry z papają, orzechami nerkowca i miętą

Zobacz także:


Styl.pl

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: pstrąg w migdałach

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje