Przejdź na stronę główną Interia.pl

Przepisy na słodkie kawy

Kokosowy puch, czekoladowa delicja i lukrecjowa uczta to trzy propozycje przyrządzenia nowych kaw Variations Confetto od Nespresso.

Kokosowy puch

Składniki

  • 1 kapsułka Variations Snowball
  • śmietanka kokosowa
  • 50 ml mleka
  • wiórki kokosowe
  • 1 kulka kokosowa
Akcesoria: filiżanka, spieniacz do mleka.

Reklama

Sposób przygotowania

Włóż jedną łyżeczkę śmietanki kokosowej do filiżanki. Zaparz na śmietankę kawę w formie espresso (40 ml). Przygotuj gorącą mleczną piankę za pomocą spieniacza i połóż ją na kawę. Posyp wiórkami kokosowymi oraz udekoruj kulką kokosową.

Pomarańczowa delicja

Składniki

  • 1 kapsułka kawy Variations Orangette
  • sos czekoladowy
  • pół łyżeczki dżemu pomarańczowego
  • 30 ml mleka
  • 1 delicja pomarańczowa
Akcesoria: filiżanka do espresso, spieniacz do mleka 

Sposób przygotowania

Włóż pół łyżeczki dżemu pomarańczowego do filiżanki. Pokryj dżem cienką warstwą sosu czekoladowego. Przygotuj gorącą mleczną piankę za pomocą spieniacza i dodaj ją na warstwę dżemu i sosu czekoladowego. Zaparz kawę w formie espresso (40 ml) i wlej do filiżanki. Udekoruj delicją.

Lukrecjowa uczta

Składniki

  • 1 kapsułka kawy Variations Licorice
  • 15 ml syropu anyżowego
  • 150 ml śmietanki
  • 1 rolka lukrecjowa

Akcesoria: filiżanka, syfon do bitej śmietany

Sposób przygotowania

Zaparz kawę w formie espresso (40 ml). Przygotuj bitą śmietanę, wlewając syrop anyżowy i śmietankę do syfonu. Dopełnij nią espresso i udekoruj rolką lukrecjową.

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje