Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Przepis na pączki, od których nie przytyjesz

Tłusty czwartek za pasem. Ochota na pączki coraz większa. Jednak, co zrobić, kiedy nasz żołądek nie przyswaja smażonych słodyczy lub jesteśmy na diecie, ale chcemy zgrzeszyć w tym jednym dniu?

Oto przepis na wegańskie pączki. Sportowcy sobie ich nie odmawiają. 

Składniki

  • 3 szklanki mąki orkiszowej
  • 100 ml letniego mleka roślinnego (ryżowe możemy zrobić sami, gotując ryż na kleik i odlewając ciecz)
  • 1/2 łyżeczki soli
  • szklanka purée z batatów
  • 1/2 szklanki oliwy
  • 50 g świeżych drożdży
  • do faszerowania polecamy domowe powidła, miód, różę
  • do ozdoby: cukier puder, domowy lukier lub karmel

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje