Reklama

Reklama

Przepis na domową nalewkę z kasztanów

Nalewka kasztanowa idealnie nadaje się do nacierania stawów, uszczelnia i wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych oraz zapobiega ich pękaniu. Warto zaopatrzyć się w kilka kasztanów, aby przygotować roztwór, który skutecznie zabezpieczy nas przed zimną jesienią.

Nalewkę należy pić w ilości od 10 do 20 kropel dziennie. Głównie wskazany jest dla osób z cerą naczynkową. Skutecznie sprawdzi się również do dolegliwości bólowych stawów i mięśni.

Składniki

  • 10 kasztanów
  • szklanka wódki

Reklama

Przygotowanie:

1. Należy zgnieść lub posiekać kasztany.

2. Wrzucić do słoika i zalać wódką.

3. Odstawić na minimum 2 tygodnie.

4. Całość przecedzić i przelać do mniejszych buteleczek.

Zobacz także:

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje