Reklama

Przekąska po bałkańsku

Szaszłyki z piekarnika to dobry pomysł na niedzielny obiad. Kombinacji smakowych jest niezliczona ilość, a efekt ostateczny zależy tylko i wyłącznie od twojej kreatywności.

Składniki

  • 50 dag mięsa wieprzowo-wołowego
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/4 czerwonej papryki
  • po łyżce oliwy, sosu sojowego, natki pietruszki, kolendry, kminku i słodkiej papryki
  • szczypta ostrej papryki, sól i pieprz

Sposób przygotowania:

1. Oliwę połącz z papryką słodką i ostrą, solą oraz pieprzem. Marynatę wymieszaj z mięsem i odstaw na noc do lodówki, aby smaki się przegryzły. 

2. Uformuj wałeczki i nabij je na namoczone w zimnej wodzie patyczki do szaszłyków. Upiecz w nagrzanym w piekarniku w temp. 180°C przez 20 minut. Podawaj z cebulką.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy