Przejdź na stronę główną Interia.pl

Pomysł na pasztet

Domowy pieczony z mięsa wieprzowego, boczku, wątróbki, kurczaka i z dodatkiem cebuli oraz czosnku to pyszna potrawa. Może być podawana zarówno jako danie główne, jak i w plasterkach na kanapki.

Pasztet z kapusty

Składniki

  • 70 dag białej kapusty
  • namoczone w wodzie kajzerka
  • 200 ml słodkiej śmietanki 30 %
  • cebula
  • por
  • 5 jajek
  • gałka muszkatołowa
  • 2 łyżki masła
  • sól i pieprz
  • pęczek koperku

 Cebulę, kapustę i pora pokrój w drobną kostkę. Koperek posiekaj. Na maśle zeszklij cebulę, dosyp pora i kapustę. Przesmaż. Dodaj śmietanę oraz przyprawy. Duś ok. 30 minut. Wrzuć odciśniętą bułkę, jajka, koperek i dopraw gałką muszkatołową. Zapiekaj w piekarniku w temperaturze 180°C przez 30 minut.

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje