Przejdź na stronę główną Interia.pl

Pomysł na obiad

Z fasolką szparagową

Składniki:

Reklama

1 cebula

1-2 ząbki czosnku

4 plastry boczku wędzonego

300 g lekko wędzonego peklowanego schabu

Tymianek

300 g mrożonej fasolki szparagowej

Sól

3 łyżki oleju

400 g Gnocchi

400 g bulionu

100 g śmietany

Czarny pieprz

Cebulę, boczek i czosnek pokroić w drobną kostkę. Mięso pokroić w paski. Fasolkę gotować w osolonej wodzie 6 minut.

Na rozgrzanym oleju smażyć mięso i gnocchi przez 5 minut, zdjąć. Cebulę, czosnek, boczek, tymianek umieścić na patelni, smażyć na złoty kolor. Wlać bulion gotować 4-5 minut. Dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem. Dodać fasolkę, mięso i gnocchi. Gotować 2-3 minuty. Podawać.


Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje