Reklama

Pomidory na ciepło

Pomidory z meksykańskim nadzieniem.

Składniki

  • 4 pomidory
  • cebula
  • papryczka chili
  • po 40 g fasoli czerwonej i kukurydzy z puszki
  • 200 g mięsa mielonego
  • 40 g sera żółtego
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Ścinamy wierzchy pomidorów na 3/4 wysokości i wydrążamy miąższ do miseczki. Na rozgrzanym na patelni oleju podsmażamy pokrojone w kostkę cebulę i papryczkę chili. Dodajemy mięso mielone, smażymy.

Uzupełniamy pomidorowym miąższem i dalej smażymy, aż odparuje sok. Na koniec dodajemy odsączone z zalewy kukurydzę i fasolę, doprawiamy pieprzem i solą.

Farszem nadziewamy wydrążone pomidory, układamy je w posmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym i posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy 15-20 minut w 200ºC.

Reklama

To pożywne i smaczne danie, idealne na ciepłą kolację, możemy podać np. z tacosami.

Zobacz także:


Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy