Reklama

Reklama

Polewa czekoladowa w ekspresowym tempie

Masz ochotę na ciasto, ale nie wyobrażasz sobie domowego wypieku bez polewy czekoladowej? Zrób ją samodzielnie. Oto jeden z szybszych przepisów!

Składniki

  • dwie duże łyżki masła lub margaryny
  • około 50g kakao
  • około 100g cukru pudru
  • 3-4 łyżek mleka, jeśli używasz masła i nieco mniej (2-3), w przypadku korzystania z margaryny

Przygotuj garnek, wstaw na palnik i wrzuć do niego dwie łyżki masła lub margaryny. Możesz wcześniej zwilżyć go wodą po to, aby nie doszło do przypalenia. 

Reklama

Poczekaj aż tłuszcz się rozpuści, a następnie dodaj kakao, cukier puder oraz mleko. Pamiętaj, aby mieszać zawartość garnka tak, by z produktów powstała jednolita konsystencja. 

Jeśli uważasz, że polewa wyszła ci zbyt gęsta, sięgnij po odrobinę więcej mleka, ale nie przesadź. 

Zobacz także:

Styl.pl

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: polewa do ciasta | czekolada | wypieki

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje