Reklama

Polędwiczki w sezamowej panierce

Pomysł na sycącą, chrupiącą przekąskę.

Składniki

  • 2 polędwiczki drobiowe
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki miodu
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 g sezamu
  • łyżka mąki
  • 1 łyżeczka papryki
  • 1 łyżeczka octu ryżowego
  • sól

Sposób przygotowania:

1. Wymieszaj sos sojowy z miodem, papryką, octem ryżowym i solą. Dodaj pokrojony czosnek. Posmaruj marynatą mięso, a następnie obtocz je w mące wymieszanej z sezamem. 

2. Piecz polędwiczki w 160 st. C przez około 40 min. Podawaj pokrojone, np. z ryżem i ulubioną surówką.

Zobacz także:

Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy