Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Placki ziemniaczane w nowej odsłonie

Placki ziemniaczane są uwielbiane przez wiele osób. Odkryj nowy sposób na ich przyrządzenie.

Składniki dla: 4

Składniki

  • 50 dag ugotowanych ziemniaków
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki mąki
  • 3 łyżki oleju
  • 1 pęczek szczypiorku
  • po 2 łyżki bułki tartej i masła
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Ziemniaki zemleć lub przetrzeć przez praskę. Cebulę poszatkować, usmażyć na łyżce oleju, połączyć z ziemniakami.

2. Do masy dodać mąkę, posiekany szczypiorek, jajko, zioła prowansalskie, doprawić solą i pieprzem. Wszystko dobrze wymieszać. 

3. Na patelni rozgrzać masło i resztę oleju. Łyżką nabierać kopiaste porcje masy, obtaczać w bułce tartej, formować lekko spłaszczone kotlety. Smażyć porcjami na małym ogniu po pięć minut z każdej strony.

Zobacz także:

Reklama


Dowiedz się więcej na temat: placki ziemniaczane

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje