Reklama

Placki z cukinii

Świetny pomysł na szybkie danie.

Składniki

  • duża cukinia
  • 1/2 cebuli
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mąki
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

Zetrzyj na dużych oczkach cukinię. Lekko posól, odstaw na 20 minut, po czym odsącz całą wodę, która uwolniła się po posoleniu.

W misce wymieszaj cukinię, mąkę oraz jajko. Dopraw do smaku.

Rozgrzej patelnię. Nałóż łyżkę masy i smaż placuszki przez około 2 minuty.

Po tym czasie przewróć je i smaż przez kolejne 2 minuty.

Odłóż na ręcznik papierowy, by odsączyć tłuszcz po usmażeniu.

Podawaj z tzatzikami, z jogurtem i koperkiem lub sosem pomidorowym.

Reklama

Zobacz także:

Styl.pl
Dowiedz się więcej na temat: Placki z cukinii | cukinia | cukinia placki
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy