Reklama

Placki po królewsku

Od lat królują na polskich stołach. Turyści przyjeżdżający do Polski, nie mogą nadziwić się ich smakiem. Oto placki ziemniaczane w nowej odsłonie.

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki posiekanych ziół: natka pietruszki, majeranek, rozmaryn
  • kilka podsmażonych plastrów boczku
  • olej

Ziemniaki ugotuj w mundurkach na półtwardo. Gdy wystygną, obierz je i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wymieszaj z jajkami, mąką i ziołami. Dopraw solą i pieprzem. 

Z masy ziemniaczanej uformuj placki i usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawaj z usmażonymi plasterkami boczku.

Zobacz także: 



Na Żywo
Dowiedz się więcej na temat: placki ziemniaczane
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy