Reklama

Reklama

Pistacjowy sernik z malinami

Pistacje doskonale smakują, ale i wyglądają oszałamiająco. Bardzo lubią towarzystwo białej czekolady. Czy można wyobrazić sobie pyszniejszy deser?

Składniki

  • po 400 g serka mascarpone, serka śmietankowego
  • 400 ml mleka słodzonego skondensowanego
  • 200 g obranych, niesolonych orzeszków pistacjowych
  • 3 łyżki mleka 3,2%
  • 200 ml śmietany kremówki
  • aromat waniliowy
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 150 g malin
  • listki mięty

Sposób przygotowania:

Reklama

1. Pistacje zmiksuj blenderem, aż zaczną zbijać się w mokre grudki. Wlej mleko skondensowane i znów krótko miksuj. Dodaj serek mascarpone, serek śmietankowy i aromat. Śmietanę kremówkę schłodź, ubij i połącz z masą. 

2. Mleko podgrzej, wsyp żelatynę, mieszaj aż się rozpuści, przestudź. Wlej do masy serowej i wymieszaj. 

3. Tortownicę wyłóż folią spożywczą. Wlej masę. Łyżeczką uformuj niewielkie wgłębienia. Włóż w nie maliny. Sernik wstaw do lodówki na całą noc. Udekoruj listkami mięty.

Zobacz także:

Na Żywo

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje