Reklama

Pistacjowa rozkosz

Składniki Biszkopt

  • 90 g mąki
  • 170 g cukru
  • 4 jajka
  • 2 łyżki herbaty matcha
  • 3 łyżki mleka
  • 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru pudru
  • garść pistacji
  • 350 g śmietanki 36%

Przygotowanie

Zadbaj o to, by wszystkie składniki miały jednakową temperaturę. Jajka dokładnie zmiksuj, następnie dodawaj stopniowo cukier. Po zmiksowaniu wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. 

Całość połącz z herbatą (matcha) rozpuszczoną w mleku. l Blachę o wymiarach 28×34 cm wyłóż papierem do pieczenia, przelej na nią ciasto i wyrównaj. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez 10 minut. 

Następnie zwiń jeszcze ciepłą roladę i pozostaw ją do ostudzenia . l W tym czasie ubij śmietankę z odrobiną cukru. l Pistacje obierz i lekko rozdrobnij, wymieszaj z masą. l Ostudzone ciasto delikatnie rozwiń i posmaruj kremem śmietankowym. Następnie zwiń, owiń folią i wstaw do lodówki przynajmniej na dwie godziny.

Reklama

Zobacz także: 

Na Żywo
Dowiedz się więcej na temat: Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy