Przejdź na stronę główną Interia.pl

Pistacjowa rozkosz

Pistacje? Mają szereg zastosowań kulinarnych. Sprawdzają się świetnie nie tylko jako przekąska, ale także jako dodatek do słodkich deserów.

Składniki Biszkopt

  • 90 g mąki
  • 170 g cukru
  • 4 jajka
  • 2 łyżki herbaty matcha
  • 3 łyżki mleka
  • 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru pudru
  • garść pistacji
  • 350 g śmietanki 36%

Przygotowanie

Reklama

Zadbaj o to, by wszystkie składniki miały jednakową temperaturę. Jajka dokładnie zmiksuj, następnie dodawaj stopniowo cukier. Po zmiksowaniu wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. 

Dowiedz się więcej na temat: pistacje | Styl.pl

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje