Reklama

Pikantne żeberka

Składniki

  • 1 kg żeberek
  • papryczka chili
  • pół szklanki sosu barbecue
  • pół szklanki sosu słodko-kwaśnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki miodu l sól i pieprz

Żeberka oczyść i włóż do posolonej wrzącej wody. Gotuj przez 15 minut. Potem wyjmij je, osusz i wystudź.

W misce wymieszaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną papryczkę chili, sos barbecue, miód i sos słodko-kwaśny.

Żeberka posmaruj marynatą i odstaw na noc do lodówki.

Następnie włóż żeberka do brytfanny. Podlej małą ilością wody i wstaw do nagrzanego piekarnika.

Piecz w temperaturze 190°C, aż żeberka będą miękkie. Podczas pieczenia smaruj je od czasu do czasu resztą marynaty.

Reklama

Podawaj z frytkami i surówką.


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy