Reklama

Pierś otulona boczkiem

Składniki

  • 3 filety z piersi kurczaka
  • 150 g sera żółtego
  • 100 g suszonych pomidorów
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 12-15 plastrów boczku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Filety umyj, osusz. Każdy plaster mięsa przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem. Ser zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Pomidory pokrój w kostkę (jeśli używasz pomidorów bez zalewy, namocz je we wrzącej wodzie).

Do miseczki wsyp ser, dodaj suszone pomidory oraz natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na każdym kawałku mięsa rozłóż porcję farszu. Zwiń formując roladki. Każdą roladkę owiń 4-5 plasterkami boczku. Roladki ułóż w żaroodpornym naczyniu. Piecz ok. 40 minut w temperaturze 180°C.

Reklama

Zobacz także:


Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy