Reklama

Pierogi wegetariańskie

Składniki

  • 2 i 1/2 filiżanki ugotowanego, obranego i rozgniecionego (niekoniecznie dokładnie) bobu filiżanka podsmażonego szpinaku
  • 15 dag sera ricotta
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 1/2 ząbka czosnku

Przygotowanie:

1. Przygotuj ciasto na pierogi. Bób, szpinak, ser ricotta i zioła dokładnie połącz. Dopraw startym czosnkiem, solą i pieprzem. 

2. Przygotowany farsz nakładaj do wyciętych z ciasta kółek i dokładnie zlep. 

3. Ugotowane skrop oliwą posyp posiekaną natką, solą morską i świeżo zmielonym pieprzem.
Zobacz także:

Na żywo
Dowiedz się więcej na temat: pierogi | dania wegetariańskie | przepisy
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy