Przejdź na stronę główną Interia.pl

Pieczony łosoś Siby

Przepis poleca Siba Mtongana.

Składniki:

Reklama

3kg całego łososia, filetowanego, ze skórą

Sól i pieprz do smaku

Przyprawa seafood rub

3 ząbki czosnku

6 łyżek masła

3-4 małe cebule, cienko pokrojone

1 zielona papryka, drobno pokrojona

1 żółta papryka, drobno pokrojona

200g pomidorków cherry

Garść świeżych ziół, np. oregano

Przygotowanie:

1. Rozgrzej piekarnik do 200°C.

2. Połóż połówki ryb na cienkiej folii. Natrzyj czosnkiem i połową masła, posyp przyprawą seafood rub.

3. Wyłóż cebulę, paprykę i pomidorki. Posmaruj resztą masła. Przypraw solą i pieprzem.

4. Zawiń ciasno każdą rybę w folię spożywcza. Umieść w piekarniku i piecz przez około 30 minut. Łosoś powinien być ciągle różowy w środku.

5. Podawaj ciągle zawiniętego w folię.

Oglądaj ,,Świąteczne gotowanie z Polsat Food Network" (na antenie w soboty do 26 grudnia o 22:00), w którym prezentujemy przepisy, które pozwolą zasmakować Świąt Bożego Narodzenia w pełni, eksponując bogactwo możliwości tkwiące w celebracji tego magicznego czasu.

Wypróbuj też:

Czekoladowe trufle z chilli

Przepisy pochodzą z programów: Hiszpańskie smaki na Boże Narodzenie, Przy świątecznym stole Siby, Gwiazdka pełna smaku, Boże Narodzenie w dwunastu odsłonach.


Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje