Reklama

Pieczone warzywa

Idealny pomysł na obiad.

Składniki

  • 1 średnia sztuka marchwi
  • ½ średniej cukinii
  • 180 g ziemniaków
  • ½ średniego bakłażana
  • ½ łyżki siemienia lnianego
  • 1 łyżeczka nasion sezamu
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka miodu pszczelego

Przygotowanie:

Umyte i obrane warzywa ułóż na blasze i piecz w temperaturze 180°C do momentu, aż uznasz, że osiągnęły żądaną miękkość. Wyłóż na talerze, polej sosem musztardowo-miodowym, który wcześniej przygotowałaś i posyp sezamem i siemieniem lnianym.

Przepis pochodzi z książki Katarzyny Błażejewskiej-Stuhr "Adios kilogramos"

Zobacz także:

Reklama


Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy