Przejdź na stronę główną Interia.pl

Pieczone jabłka na przewlekłe zaparcia

Przede wszystkim usprawnią przemianę materii oraz ułatwią wypróżnienie. Przy okazji obniżą też poziom cholesterolu i zapobiegną przybieraniu na wadze.

Składniki:

  • Jabłka - o tej porze roku najlepsza jest szara reneta
  • rodzynki
  • cynamon
  • miód

Reklama

Przygotowanie:

Z umytego jabłka zetnij wierzch i wydrąż środek. Do wgłębienia wsyp kilka rodzynek, posyp cynamonem i przykryj ściętą częścią. Połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°. Piecz ok. 20-30 minut. Jedz gorące lub ostudzone.

Dodanie rodzynek sprawi, że danie zyska więcej błonnika, a cynamon przyspieszy przemianę materii. Jabłko możesz też polać łyżeczką miodu, który wzmocni organizm.

>>> Na kolejnej stronie dowiesz się, dlaczego warto jeść pieczone jabłka<<<

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje