Reklama

Reklama

Pieczeń ze schabu

Oto przepis na pieczeń ze schabu według przepisu Ewy Wachowicz. Schab jest faszerowany cebulą i jabłkiem i przyrządzony w jednym garnku z ziemniakami.

Pieczeń ze schabu - wykonanie:

Reklama

Ziemniaki dokładnie umyć, przekroić na pół lub pokroić na mniejsze kawałki.

Umyte i dobrze osuszone mięso naciąć w taki sposób jak przy krojeniu kotletów, z tą różnicą, że nie docinać do końca. Oprószyć solą (również między poszczególnymi kawałkami) i natrzeć dżemem. Jabłko i cebulę pokroić w półplasterki, włożyć między plastry mięsa.

Wierzch posypać chili. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego (natłuszczonego olejem), dookoła umieścić ziemniaki. Udekorować gałązkami rozmarynu.

Naczynie przykryć i wstawić na 2 godziny do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. 15 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywę.

Przepis pochodzi z programu "Ewa gotuje", który możesz zobaczyć na antenie Polsat w każdą sobotę o godz. 10.10.

Pieczeń ze schabu krok po kroku - zobacz film:

Zobacz inne przepisy Ewy Wachowicz:

Szakszuka po góralsku

Zupa ekonomiczna


Dowiedz się więcej na temat: Przepisy Ewy Wachowicz | Ewa Wachowicz | pieczeń ze schabu | schab

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje