Reklama

Reklama

Pieczeń z nadzieniem

Można ja zrobić na kilka sposobów, ale ta z jajkiem w środku smakuje wyśmienicie.

Czas przyrządzenia: 90
Składniki dla: 8-10

Składniki

  • 800 g mięsa mielonego z kurczaka
  • 1 czerstwa bułka kajzerka
  • 1 szklanka mleka
  • 1 cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 5 jajek
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżeczki ostrej musztardy
  • 12 plasterków boczku
  • olej
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Reklama

4 jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz ze skorupek, odetnij końcówki (dzięki temu jajka będą lepiej do siebie  przylegały). Kajzerkę zalej mlekiem, odstaw na ok. 10 min. Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj. 

Dowiedz się więcej na temat: pieczeń

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje