Reklama

Reklama

Pieczarki faszerowane

Faszerowane pieczarki najlepsze są na ciepło podawane z kaszą gryczaną, jęczmienną lub razowym chlebem.

Sposób przygotowania:

Reklama

1. Pieczarki dokładnie oczyścić. Odciąć trzonki u nasady, tak by nie uszkodzić kapelusza. Wycięte nóżki oraz gotowane jajka pokroić na małe kawałki. Cebulę i szynkę posiekać, podsmażyć na łyżce masła wymieszanej z olejem. Do cebuli dodać pokrojone pieczarki i jajka, chwilę smażyć, przełożyć do miski. 

2. Do masy wbić surowe jajko, wsypać 2 łyżki natki pietruszki, doprawić solą i pieprzem. Dodać starty ser, wymieszać, by nadzienie było spoiste. Farszem napełnić kapelusze pieczarek. Na wierzchu położyć po 1/2 łyżeczki masła. Piec 20 minut w temp. 190°C. Posypać natką.

Zobacz także:

Twoje Imperium

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje