Reklama

Paszteciki z humusu

Składniki

  • 200 g humusu
  • 1 1/2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej w proszku
  • szczypta chili: pieprzu cayenne

1. Humus wymieszać z przyprawami.

2. Nałożyć do papierowych papilotek na wysokość ok. 3 cm, a następnie do silikonowych lub metalowych foremek na muffinki.

3. Piec w 200°C przez ok. 20 minut.

4. Wyłożyć w papierowych papilotkach na kratkę, by odparowała z nich woda i by przestygły.

Przechowywać w lodówce.

Wartości odżywcze w 100 g: białko 8,7 g, węglowodany ogółem 9,8 g, w tym cukry 0,1 g, błonnik 7 g

Czytaj również: Migdałowe brownie

Reklama

Przepis pochodzi z książki Julity Bator "Zamień chemię na energię"




Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy