Reklama

Reklama

Pasta z wędzonej makreli i kiszonym ogórkiem

Smakowite smarowidło na kanapki.

Składniki

  • 2 bułki żytnie
  • makrela wędzona
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 ogórki kiszone
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • pół pęczka szczypiorku
  • łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  • łyżka soku z cytryny
  • cebula
  • pół pęczka koperku

Sposób przygotowania:

Reklama

Makrele oczyszczamy z ości. Rozdrabniamy w misce widelcem razem jajkami. Ogórki i cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Dokładamy do ryby. Całość mieszamy z oliwą, posiekanym szczypiorkiem, koperkiem, musztardą, majonezem i sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy na ulubionym pieczywie. Smacznego!

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje