Reklama

Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami na grahamce

Przepis na wyśmienite smarowidło dyniowe.

Składniki

  • 2 bułki grahamki
  • mała dynia
  • 100 g suszonych pomidorów
  • 4 łyżki oliwy
  • 30 g prażonych pestek słonecznika
  • 3 rzodkiewki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Dynię obieramy i oczyszczamy z pestek. Smarujemy oliwą i posypujemy solą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy do miękkości. Gotową dynię łączymy za pomocą widelca z pestkami słonecznika, posiekanymi suszonymi pomidorami i 2 łyżkami oliwy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Grahamkę rumienimy na patelni z oliwą. Bułkę podajemy z pastą, pestkami słonecznika oraz plasterkami rzodkiewki. Smacznego!

Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy