Reklama

Reklama

Pasta z pieczonego czosnku

Wyśmienite smarowidło na kanapki, które wybornie smakuje na ciepłych grzankach.

Sposób przygotowania:

Pestki słonecznika zalewamy wodą w miseczce i odkładamy. 

Reklama

Piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni i pieczemy w nim całe dwa czosnki, około 25 minut.

Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy listki majeranku, następnie lekko rumienimy na maśle grzanki.

Upieczony czosnek obieramy i wyjmujemy ząbki. Do blendera wrzucamy suszone pomidory wraz z zalewą, rozmaryn, płatki drożdżowe, sok z cytryny, olej rzepakowy, sól, ząbki czosnku oraz namoczone pestki dyni. Całość blendujemy na gładką masę.

Ciepłe grzanki smarujemy świeżą pastą czosnkową, dekorujemy listkami majeranku. Smacznego!

Rozlicz PIT online już teraz lub pobierz darmowy program

Dowiedz się więcej na temat: Pasta z pieczonego czosnku | smarowidło na kanapkę

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje