Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Pasta z leśnych grzybów

Idealnie sprawdzi się na kanapki- aromatyczna, jesienna i pyszna pasta z grzybów i fasoli.

Składniki

  • 250 g leśnych grzybów
  • 1 szklanka białej fasoli
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 1 łyżka listków tymianku
  • 50 ml oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Reklama

1. Fasolę zalaną dzień wcześniej wodą przepłucz na sicie i przełóż do garnka z wodą. Ugotuj. 

2. Cebulę obierz i pokrój w dużą kostkę. Oprósz solą i podsmaż na oliwie. Umyj i osusz grzyby, a następnie dodaj je do cebuli. Po 10 minutach dorzuć przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. 

3. Do malaksera włóż odsączoną fasolę, natkę pietruszki i tymianek. Dodaj trochę oliwy, grzyby z cebulą i czosnkiem. Miksuj przez kilka chwil, aż powstanie pasta. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Zobacz także:


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje