Reklama

Reklama

Pasta z awokado

Wyśmienite smarowidło na kanapki z awokado, jajka i majonezu.

Składniki

  • 1 dojrzałe awokado
  • 3 jajka
  • 1 ząbek czosnku
  • sok z cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka majonezu
  • sól
  • pieprz
  • garść listków kolendry

Przepis pochodzi z 400. odcinka programu "Ewa gotuje".

Reklama

Sposób przygotowania:

Ewa Wachowicz w 400. odcinku programu przygotowuje pastę z awokado, która w połączeniu z pieczywem idealnie sprawdzi się na śniadanie. 

Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać i posiekać. 

Z awokado usunąć pestkę (naciąć dookoła niej, oddzielić połowę owocu, wbić nóż, przekręcić i wyjąć). Miąższ wydobyć łyżką i pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny i wymieszać z jajkami. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Wlać oliwę, dodać majonez. Przyprawić solą i pieprzem. Dorzucić listki kolendry. Wymieszać. Podawać do pieczywa.

Dowiedz się więcej na temat: pasta z awokado | smarowidło na kanapkę

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje