Reklama

Pasta sardynkowa

Idealna do kanapek.

Składniki

  • 1 mały ziemniak (50 g)
  • sól
  • 1 cytryna z ekologicznej uprawy
  • 50 g sardynek w oleju
  • 2 sardele w oleju
  • 1 łyżka kaparów
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • pieprz

Przygotowanie:

Ziemniaki gotujemy 25 minut, obieramy i rozgniatamy. Skórkę z cytryny ścieramy na tarce. Wyciskamy sok. Sardynki i sardele zostawiamy na sicie, aby obciekły z oleju. Drobno miksujemy razem z kaparami, oliwą, sokiem i skórką z cytryny. W razie potrzeby dodajemy 2-3 łyżki wody. Mieszamy z ziemniakami, pastę przyprawiamy solą i pieprzem.

Wskazówka dotycząca odchudzania: Skrobia oporna zawarta w ziemniakach w połączeniu z białkiem w rybie i olejem sycą na długo.

Reklama

Praktyczna wskazówka: Pastę można przechowywać w lodówce 4-5 dni.

Zobacz także:



Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy