Reklama

Papryka faszerowana serem

Składniki na 4 porcje

  • 30 dag selera naciowego
  • 1 marchew
  • 75 dag twarogu
  • 3 łyżki mleka
  • 4 papryki (2 czerwone i 2 żółte)
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 4 plasterki szynki
  • 4 kromki chleba żytniego
  • sól, biały pieprz

1. Seler umyć, obrać z włókien, pokroić w cienkie plasterki, liście zostawić. Marchew umyć, obrać, zetrzeć na tarce  o dużych otworach.

2. Twaróg rozetrzeć z  mlekiem, doprawić solą i pieprzem, dodać  seler i marchew  (2 łyżki  odłożyć).

3. Papryki przekroić  na połówki, zostawiając ogonek, usunąć gniazda nasienne. Napełnić farszem  twarogowym.

4. Szczypiorek opłukać,  osuszyć, posiekać. Szynkę pokroić w cienkie paski.

5. Nadziane połówki papryki obłożyć szynką, posypać szczypiorkiem i marchewką. Udekorować liśćmi selera, podawać z chlebem.

Reklama

Zobacz również:


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy