Reklama

Papryczki z serem i boczkiem

Składniki

  • 5 zielonych ostrych papryczek
  • 25 dag tofu lub sera feta
  • łyżka wędzonej papryki
  • łyżeczka pikantnej papryki
  • 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu
  • 3 ząbki czosnku
  • sól do smaku (ostrożnie przy mieszaniu z fetą)
  • 2 łyżeczki cukru pudru lub miodu, syropu klonowego lub daktylowego
  • 4 łyżki oleju

 Papryczki umyj pod bieżącą wodą i osusz na papierowym ręczniku. Następnie przekrój wzdłuż i wyciągnij z nich gniazda nasienne.

Do malaksera włóż tofu lub ser feta, dodaj wszystkie przyprawy oraz olej. Całość dokładnie zmiksuj. Masą serową wypełnij papryczki.

Układaj je na ruszcie skórą do dołu. Grilluj tyle czasu, aż papryka stanie się miękka od spodu, a jeszcze chrupiąca na wierzchu.


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy