Reklama

Reklama

Pappardelle z groszkiem cukrowym i boczkiem

Prosty w przygotowaniu, a zadowoli całą rodzinę! Polecamy przepis na smakowity makaron pappardelle z groszkiem cukrowym i boczkiem.

Składniki

  • 250 g makaronu ugotowanego pappardelle
  • 110 g groszku cukrowego
  • 70 g parmezanu
  • 5 łyżek oliwy
  • skórka z 1 cytryny
  • sól, pieprz
  • 200 g wędzonego boczku
  • 100 ml wody z gotowania makaronu
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:

Reklama

W garnku rozgrzewamy oliwę. Smażymy boczek na złoty kolor. Po 4 minutach dodajemy groszek cukrowy, skórkę z cytryny oraz ugotowany makaron. Dokładnie mieszamy. Podlewamy wodą po gotowaniu makaronu. Wkładamy łyżkę masła oraz wsypujemy starty parmezan. Po dokładnym wymieszaniu od razu podajemy.

Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy program TUTAJ>>>

Polsat

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje