Reklama

Panna cotta z owocami

Dodaj koloru i smaku swoim lekkim deserom. Polej je kolorową galaretką, a zyskają na wyglądzie.

Składniki

  • 300 ml kremówki 36%
  • 180 ml mleka
  • 150 g białej czekolady
  • łyżeczka cukru
  • 2 łyżeczki żelatyny w proszku
  • 3 łyżki wody

Składniki dodatkowe

  • galaretka truskawkowa lub malinowa
  • świeże truskawki lub maliny

Zobacz także:

1. W garnuszku podgrzej mleko,

kremówkę, czekoladę i cukier. Żelatynę zalej wodą, odstaw

do napęcznienia i chwilę

podgrzej. Dolej do masy

śmietankowo-czekoladowej

i wymieszaj. 

2. Przelej krem do szklanek

i wstaw na pół godziny

do lodówki. Na schłodzonej piance

rozłóż część umytych,

rozdrobnionych owoców. 

3. Zalej panna cottę

przygotowaną według

instrukcji na opakowaniu

tężejącą czerwoną galaretką.

l Umieść na wierzchu po

jednej truskawce lub malinie

Reklama

i wstaw deser na godzinę

do lodówki.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy