Reklama

Reklama

Panini, czyli zgrzewana kanapka

Składniki 2 porcje

  • 2 ciabaty lub 4 kromki chleba tostowego
  • 4 plastry szynki z indyka
  • 4 plastry żółtego sera
  • 1 pomidor
  • 5 dag suszonych pomidorów
  • 2 liście sałaty lodowej
  • 10 dag czarnych lub zielonych oliwek
  • sól, pieprz, suszona bazylia

1. Oliwę wlać do miski, dodać suszone pomidory, bazylię, sól, pieprz, zmiksować na jednolitą gęstą pastę.

Reklama

2. Bułki przekroić wzdłuż na pół. Obie części posmarować powstałą pastą.

3. Pomidor i oliwki pokroić w plasterki. Na kromki położyć listki sałaty, plastry sera, szynki, pomidora, oliwki i przykryć drugą kromką.

4. Przygotowane panini włożyć do opiekacza i trzymać, dopóki ser się nie stopi.

Zobacz również:


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje