Reklama

Reklama

Panierowane bakłażany

Smaczna przekąska w kilka chwil? Polecamy sprawdzony przepis na talarki z bakłażana à la chlebki. Danie idealnie sprawdzi się również jako warzywny dodatek do obiadu.

Składniki

  • 2-3 bakłażany
  • 50 g mąki
  • 80 g bułki tartej
  • 2 jajka
  • 60 g masła
  • sól
  • pietruszka do posypania

Sposób przygotowania:Bakłażany umyj i pokrój w plasterki o grubości ok. 2 cm. Każdy plasterek obtocz kolejno w: mące, rozmąconych jajkach i bułce tartej. Smaż na dobrze rozgrzanym maśle na złoty kolor, pod koniec smażenia z każdej strony oprósz solą. Przed podaniem posyp pietruszką.

Danie sprawdza się idealnie jako dodatek do dania głównego, jak i samodzielna potrawa, na przykład z sosem czosnkowym.

Darmowy program - rozlicz PIT 2020

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje