Reklama

Paluszki z dorsza

Spędzasz sylwestra w domu i zastanawiasz się, jak smacznie przeżyć ostatnią noc w 2019 roku? Podpowiadamy, jakie potrawy możesz przygotować na ten specjalny wieczór.

Składniki

  • 70 dag fileta z dorsza
  • 2 jajka
  • sok z połowy cytryny
  • bułka tarta
  • sól i pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

1. Rybę pokrój na mniejsze kawałki. Następnie skrop obficie sokiem z cytryny i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. 

2. Wstaw na 20 minut do lodówki. Schłodzone kawałki ryby obtocz najpierw w jajku, a później w bułce tartej. Smaż w piekarniku w temp. 180°C przez 30 minut. 

3.Podawaj z pieczonymi ziemniakami.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy