Reklama

Reklama

Paluchy z serem i szynką szwarcwaldzką

Prosty przepis na smakowitą, chrupiącą przekąskę z żółtym serem i szynką szwarcwaldzką.

Składniki

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • pół łyżeczki ostrej papryki
  • 5 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
  • 1 jajko
  • 200 g sera żółtego

Sposób przygotowania:

Reklama

Rozwijamy płat ciasta francuskiego. Układamy na nim plastry szynki. Posypujemy startym serem żółtym oraz ostrą papryką. Kroimy na 3 cm paski i zawijamy. Gotowe paluchy przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy 15 minut w 220 stopniach C. Gotowe ! Smacznego!

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje