Reklama

Owoce morza na zawołanie

Przygotowanie

Krewetki rozmroź, opłucz i odsącz. Usuń pancerzyki, pozostaw ogonki. 

Ząbki czosnku drobno posiekaj. Krewetki włóż do ceramicznej miseczki, oprósz solą, pieprzem, wymieszaj z czosnkiem, sokiem wyciśniętym z jednej cytryny i z trzema łyżkami oleju. Następnie przykryj i odstaw na dwie godziny w chłodne miejsce. 

Po tym czasie owoce morza ułóż na ruszcie i piecz przez 10 minut, kilkakrotnie je obracając. Bagietkę pokrój i zrumień na ruszcie. Krewetki wyłóż do miseczki, obok ułóż plasterki cytryny, tak by można było je dodatkowo skropić sokiem. Danie udekoruj ulubionymi ziołami. Podawaj z bagietką. 

Reklama

Czytaj dalej:

Składniki

  • 50 dag dużych, mrożonych krewetek, np. królewskich
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 cytryny
  • olej
  • sól i pieprz
  • bagietka
  • zioła

Zobacz także: 






Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy